Lavendar Flying Butterfly

lördag 26 mars 2011

Det artar sig!

Nu börjar det ju likna vår ute även om vinden är bitande kall. Fast just blåsten har gjort sitt till vad gäller snön - det ligger bara högar lite här och där nu, men det mesta är borta!
Lite bilder tagna i och utanför växthuset kommer här!

Vintergäck måste väl vara den gladaste blomman man kan tänka sig! När det mesta fortfarande är grått och torrt så ägnar sig vintergäcken åt att vara hysteriskt gul och lysa upp!

Lite minipenséer bor nu i växthuset, härligt med lite grönt där äntligen!



Det finns ett liv bortom vinter!
En skön och vårig helg önskar jag er alla!

lördag 19 mars 2011

Snart, snart......

Idag om tre veckor kommer han, den lilla lurvbollen! Jag hoppas att han tar våren med sig för vi har fått mer snöööööööööööööööööö. Jag vill ha vååååååååååååår och vaaaaaaaaaaaalp!

lördag 12 mars 2011

Växthuslängtan!

Ljuset är ljusare och temperaturen är väl något mindre kall, men än känns våren lååååååångt borta. Var ute en tur i växthuset och suktade efter en ny säsong. Hyllorna står kala, det är bara allt "växthuspynt" som pryder dem just nu. Tog lite bilder på det som fanns. Förra året köpte jag en tavla i plåt som pryder sin plats på hyllan i växthuset, med fint växthusmotiv! På hyllan finns också lite favoritkrukor från alla möjliga ställen.

Jag gillar rostigt, så det är mest det som finns i växthuset nu. Ett rostigt ägg i en kruka och en ljusstake i form av en påsklilja. Ett litet fågelnäste med ägg och en fin sten, med text som värmer hjärtat, som jag fått av sonen.




Överallt i växthuset ligger också saker som andas om en ny odlingssäsong: små fat till krukor, grova snören och annat smått och gott!

I trädgården ligger fortfarande snön ganska tjock, men min orientaliska ljuslykta väntar på ny säsong tillsammans med en jättestor glasklump.


Inne i redskapsboden väntar krukor och annat, det är mer ett redskapsskåp, men det lät mysigare med bod tyckte jag när jag gjorde skylten i keramik för många år sedan.


Lääääääääääääääängtar efter odling!!!!!!
Ha en skön helg!
.






torsdag 10 mars 2011

Fröfrossa!


Jag skulle ju inte köpa några fröer i år...........

måndag 7 mars 2011

Välkommen kära du!

Man tror ju knappt att den dagen ska komma, den där dagen när man ser det första vårtecknet, när vintern är så lång, så lång. Men igår var det dags! Lilla, lilla snödroppen tittar upp i rabatten under magnolian. Välkommen upp!

lördag 5 mars 2011

Kryddkarlbergare och andra blommor i vår Herres hage!

I höstas fick jag en spännande växt av min svärmor när hon kom hem från semestern. Vi delar kryddintresse svärmor och jag och hon är riktigt duktig på att hitta roliga växter! Den jag fick i höstas var extra rolig, för jag hade ALDRIG hört talas om den ens! Kryddkarlbergare är namnet på växten och de stora, "köttiga" bladen doftar starkt av timjan. Man kan t.ex. strimla bladen och ha i sallad för fin doft och smak. Läs gärna mer här!
En raritet som denna vill man ju vara rädd om och nu försöker jag föröka den så mycket jag bara kan! Fem krukor har det blivit än så länge och jag har två skott i ett vattenglas som jag ska peta ner i jorden idag. Den verkar otroligt tacksam att ta skott ifrån, jag har bara knippsat av och stuckit ner i jord och de ser glada ut allihop! Eftersom jag bestämt mig för att inte förodla så mycket i år utan direktså i mina odlingslådor så kliar det rejält i fingrarna nu!!!!

Sedan visar jag bilder på en annan liten blomma i vår herres hage idag. Nu är det bestämt att lilla vovven kommer till oss till påsk, handpenningen är betald, ingen återvändo nu! Sonen som är musikgalen har försökt få oss att döpa hunden efter alla möjliga amerikanska hårdrockssångare men jag har envist sagt att jag vägrar gå och ropa på amerikanska - jag bor ju i Sverige i allsin dar!!!!! Nu har vi iallafall enats om ett namn som känns bra för oss alla och sonen fick lite som han ville ändå - här kommer lite bilder på världens sötaste Ozzy!!!!




Ha nu en riktigt god helg!